Kategorikunnskap - PLANTEBASERT

MARKED DV

TRENDER, MILJØ OG BÆREKRAFT

  • Plantebasert mat vil bli mer mainstream

- 9 av 10 nordmenn er altetende (diett bestående av både animalske og
    ikke-animalske produkter)*
- 6 av 10 nordmenn prøver å spise mindre kjøtt* -
KLIKK OG LES RAPPORT
         - 50% av innbyggerne i Oslo ønsker  spise mindre rødt kjøtt i 2020**
- 1 av 10 nordmenn følger dietter uten kjøtt*

  • Sterk oppmerksomhet rundt klima og bærekraft (klimabrølet, skolestreik, Gretha Tunberg)
          - Fremtidens forbrukere forlanger bærekraftige alternativer
          - 41 % av unge uten barn sier at de spiser mindre kjøtt***
  • Helsedirektorates nye kostholdsråd anbefaler å redusere rødt kjøtt

*Dietter Uten Kjøtt 2019 (middagsdagboka ). Datagrunnlaget kommer fra et landsrepresentativt utvalg på 944 personer i Norge. Intervjuene er gjennomført i uke 20 og uke 22 i 2019

**Undersøkelsen er gjennomført av Sentio på vegne av Nationen (ADD). Desember 2019. ***Undersøkelsen er gjennomført av Kantar Media på oppdrag fra Grønt Punkt Norge i perioden 25. januar til 7. februar 2019. 1252 respondenter landsrepresentativt